Site icon betmarket.gr

Τι ποντάρουμε στη Σουηδία

Τα πρωταθλήματα Σουηδίας ξεκινάνε και το Betmarket.gr κρατά στοιχηματικές σημειώσεις. Ποια ομάδα παίζουμε άσο; Από ποιες περιμένουμε over και πόσα αουτσάιντερ αξίζουν τα λεφτά μας;

Α΄Σουηδίας

Οι ομάδες του Over

– Πρώτη και καλύτερη η Χάκεν, που και πέρσι είχε την καλύτερη επίθεση στην κατηγορία.

– Νέος προπονητής της Τζουγκάρντεν ο Κιμ Μπέργκστραντ. Ο τελευταίος ήρθε από τη Σίριους, την ομάδα δηλαδή που τα παιχνίδια της είχαν τον μεγαλύτερο μέσο όρο γκολ στο περσινό πρωτάθλημα.

– Εχασε πολύτιμες μονάδες η Χάμαρμπι. Ειδικά η απώλεια του ηγέτη της άμυνας μπορεί να φέρει ανασταλτικά προβλήματα. Αντίθετα επιθετικά έχει λύσεις.

Εντός, εκτός και… στοιχηματικά

– Από τις δυνατές έδρες εκείνη της Κάλμαρ.

– Η Ελφσμποργκ έκανε πέρσι περισσότερα διπλά από όσες νίκες εντός.

– Από τα δυνατά ονόματα της χώρας η Χέλσινμποργκ, δεν είναι μια… απλή νεοφώτιστη. Πιθανό το ίδιο να της συμπεριφερθούν και οι μπουκ. Ειδικά με τις καλές μεταγραφές που έκανε.

– Η Σούντσβαλ πέρσι έβαλε 25 γκολ εκτός έδρας, με το ρόστερ της να μην έχει μεγάλες αποκλίσεις φέτος.

– Εχασε δύο βασικούς επιθετικούς η Φάλκενμπεργκ, κενά που δεν αποκλείεται να φανούν δυσαναπλήρωτα.

– Αρκετά τακτικές οι προσεγγίσεις της Εσκιλστούνα, ομάδα που πολύ συχνά θα κλείνεται στο δικό της μισό.

Τι να προσέξουμε στις πρώτες αγωνιστικές

– Η άμυνα της ΑΙΚ έχει αλλαγές προσώπων και ίσως χρειαστεί χρόνο για να βρει τα πατήματά της.

– Είναι αποδυναμωμένη η Νόρκεπινγκ και ίσως δεν θα έπρεπε να δίνεται τρίτο φαβορί για τίτλο.

– Διοικητικά μπλεξίματα έχει η… πρώην έκπληξη της χώρας, Εστερσουντ.

– Η Γκέτεμποργκ έχει μια πολύ βαριά φανέλα αλλά τα τελευταία χρόνια κάνει βήματα προς τα πίσω. Ταλαντούχος αλλά υπό αμφισβήτηση ο προπονητής της, δίχως μεγάλα ονόματα στο ρόστερ που κρίνεται μέτρια έως χαμηλής δυναμικής.

– Μια από τα ίδια και στην Ελφσμποργκ. Εχει και αυτή όνομα, αλλά όχι και χάρη. Ρόστερ μέτριο, προπονητής υπό κρίση και κόσμος… εν βρασμώ!

– Η Ερέμπρο είναι ομάδα που συνηθίζει σερί αποτελεσμάτων. Αξίζει ποντάρισμα όταν βρίσκει φόρμα και… κόντρα όταν τη χάνει!

 

Β’ Σουηδίας

– Καμία από τις τρεις ομάδες που υποβιβάστηκαν (Μπρομαποϊκάρνα, Ντάλκουρντ, Τρέλεμποργκ) δεν φαντάζει αυτή τη στιγμή ως άτρωτη.

– Πρώτο φαβορί για άνοδο η Χάλμσταντ, που στον πάγκο της έχει έναν άπειρο 30αρη κόουτς. Βαριά φανέλα και με έναν χρόνο εμπειρία από την κατηγορία στην πλάτη της.

– Στην ομοιογένεια βασίζονται Εστερ, Εργκριτε, Ντέγκερφορς σημαντικό στοιχείο ειδικά για τις πρώτες αγωνιστικές.

– Αντίθετα έχουν πολλές αλλαγές στα ρόστερ τους Φρέι, Βάρμπεργκ. Η τελευταία πάει κάθε χρόνο και χειρότερα εδώ και τρεις σεζόν.

– Χάρη στη σωστή ανασταλτική της λειτουργία η Μπράγκε είναι ομάδα που μπορεί να πληρώσει σε εκτός έδρας παιχνίδια.

– Παρόμοιο το στυλ των Γιόνσεπινγκ και Γκάις, που επίσης θέλουν προσοχή όταν αγωνίζονται εκτός. Ειδικά η πρώτη πέρσι κέρδισε περισσότερες φορές εκτός παρά εντός έδρας.

– Από τις τρεις νεοφώτιστες η Συριάνσκα έχει νέο προπονητή, αρκετά επιθετικογενή. Καλές μεταγραφικές κινήσεις, με παίκτες που ξέρουν την κατηγορία.

– Η Νόρμπι, όπως και οι άλλες δύο που φέτος ανέβηκαν (Μιάλμπι, Βαστέρας) πορεύονται με νεαρούς προπονητές. Η εκτίμηση των μπουκ είναι πως η Βαστέρας ξεκινά από το καλύτερο σημείο, μεταξύ των τριών