Site icon betmarket.gr

Fantasy, Μουντιάλ: Στοιχηματικός Οδηγός για το παιχνίδι που κάνει θραύση

Το betmarket.gr ετοίμασε έναν οδηγό για το Fantasy, τον νέο τύπο παιχνιδιού στοιχήματος στον οποίο κερδίζει όποιος κάνει τις καλύτερες επιλογές ποδοσφαιριστών. Αν λοιπόν θεωρείς πως είσαι καλός σκάουτερ ή προπονητής, τότε αυτό είναι το παιχνίδι σου.

Με το Μουντιάλ 2022 να πλησιάζει, πολλοί θεωρούν πως μπορούν να ξεχωρίσουν τους παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά στη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική γιορτή. Στο Fantasy διαλέγεις τη δική σου ομάδα, ανάμεσα σε όλους τους παίκτες που συμμετέχουν και κερδίζεις ανάλογα με την απόδοση τους. Πάμε όμως να τα δούμε αναλυτικά:

Οδηγός Fantasy: Κανόνες

Η μόνη ελληνική στοιχηματική εταιρία που έχει την επιλογή του fantasy είναι η Stoiximan.gr. Εκεί, βρίσκουμε διάφορα διαθέσιμα αθλήματα, όμως εμείς θα σταθούμε στο ποδόσφαιρο και πιο συγκεκριμένα στο Μουντιάλ.

Κάθε παίκτης του Fantasy δημιουργεί μία φανταστική ομάδα, με πραγματικούς παίκτες. Οι διαθέσιμοι ποδοσφαιριστές είναι όλοι όσοι συμμετέχουν στο Μουντιάλ. Κάθε ποδοσφαιριστής βαθμολογείται ξεχωριστά, με ειδικό σύστημα που θα αναλύσουμε παρακάτω και η συνολική βαθμολογία που συλλέγουν οι ποδοσφαιριστές της φανταστικής ομάδας του παίκτη, είναι η δική του βαθμολογία. Για να βγουν οι νικητές υπάρχει μία κατάταξη και ανάλογα με την βαθμολογία του παίκτη κρίνεται και η θέση του σε αυτή.

Άρα, ο κάθε παίκτης επιλέγει 11 ποδοσφαιριστές και ανάλογα με την πραγματική επίδοση τους στους αγώνες του Μουντιάλ 2022, κρίνεται και η θέση του στην κατάταξη. Συγκεντρώνεται το σύνολο των πόντων που πήραν οι ποδοσφαιριστές και ανταγωνίζεται το σύνολο πόντων των άλλων ομάδων Fantasy.

Οδηγός Fantasy: Επιλογή ομάδας

Κάθε παίκτης έχει ένα αρχικό μπάτζετ (πχ 90 εκατομμύρια), ώστε να σχηματίσει την δική του ενδεκάδα. Το σύστημα που θα επιλέξει είναι στο χέρι του και έχει να διαλέξει ένα από τα συνηθισμένα του ποδοσφαίρου. Δεν μπορεί για παράδειγμα να επιλέξει ένα σύστημα με δύο αμυντικούς, ούτε ένα με τέσσερις επιθετικούς. Όσον αφορά τους ποδοσφαιριστές, καθένας έχει την δική του αξία. Η αξία των 11 παικτών στο σύνολο τους δεν μπορεί να ξεπερνά το αρχικό μπάτζετ, τα 90 εκατομμύρια. Αφού επιλεγεί η ενδεκάδα, ο παίκτης ορίζει έναν παίκτη σαν αρχηγό και έναν σαν υπαρχηγό. Οι πόντοι του αρχηγού διπλασιάζονται και αν αυτός δεν παίξει διπλασιάζονται αυτοί του υπαρχηγού.

Οδηγός Fantasy

Κανόνες του τουρνουά «World Cup 2022 Full Tournament (single entry)» στη Stoiximan

Από την εκκίνηση του Μουντιάλ και μετά ο παίκτης δεν μπορεί να κάνει ελεύθερα μεταγραφές στην ομάδα του. Δικαιούται οκτώ ελεύθερες μεταγραφές, τις οποίες επιλέγει αυτός πότε θα χρησιμοποιήσει. Υπάρχει πιθανότητα όμως, το τουρνουά Fantasy να διαθέτει μπαλαντέρ, που σημαίνει πως σε κάποιο σημείο της διοργάνωσης ο παίκτης θα μπορεί να κάνει όσες αλλαγές ποδοσφαιριστών θέλει. Στο συγκεκριμένο τουρνουά η επιλογή μπαλαντέρ είναι στην πέμπτη αγωνιστική, δηλαδή στα προημιτελικά.

Εδώ ο κάθε παίκτης έχει 90 εκατομμύρια για να χτίσει το ρόστερ του, τα οποία γίνονται 95 στα προημιτελικά. Ένας περιορισμός που υπάρχει είναι η επιλογή ποδοσφαιριστών της ίδιας Εθνική ομάδα. Αρχικά, κάθε παίκτης έχει δικαίωμα να έχει στην ομάδα του έως τρείς ποδοσφαιριστές από την ίδια Εθνική. Στα προημιτελικά θα μπορεί να έχει τέσσερις, στα ημιτελικά πέντε και στον τελικό έξι.

Επιπλέον, σε κάθε αγωνιστική του τουρνουά ο κάθε παίκτης θα παίρνει δύο δωρεάν μεταγραφές, ενώ στα ημιτελικά και τον τελικό θα δικαιούται τρείς δωρεάν μεταγραφές.

Οδηγός Fantasy: Βαθμολογία

Η βαθμολογία των ποδοσφαιριστών είναι συνήθως ή ίδια σε κάθε τουρνουά. Υπάρχει το θετικό πρόσημο και το αρνητικό, ανάλογα με την απόδοση του ποδοσφαιριστή. Συνήθως, η βαθμολόγηση επηρεάζεται από περιπτώσεις γκολ, ασίστ, ανέπαφης εστίας, καρτών κ.α.

Πιο συγκεκριμένα:

Οδηγός Fantasy: Tips από το Betmarket

Βασικό χαρακτηριστικό ενός ποδοσφαιριστή προς επιλογή πρέπει να είναι ο χρόνος συμμετοχής του. Η ενδεκάδα μας πρέπει να έχει ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται βασικοί στις ομάδες του και ιδανικά δεν βγαίνουν ούτε αλλαγή, έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε τους πόντους που προσφέρει το 90λεπτο.

 Οδηγός Fantasy – Γενικότερα tips

Fantasy τουρνουά στη Stoiximan για το Παγκόσμιο!

Οι καλύτερες ομάδες του κόσμου ετοιμάζονται να διεκδικήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο. Και εσύ μπορείς να φτιάξεις τη δική σου και να σηκώσεις το τρόπαιο στο Fantasy τουρνουά για το Παγκόσμιο που θα βρεις μόνο στη Stoiximan!

Πιστεύεις ότι είσαι ο καλύτερος προπονητής; Φτιάχνεις την ομάδα σου μέχρι και τη σέντρα του Παγκοσμίου (20/11, 18:00) και διεκδικείς εγγυημένα χρηματικά έπαθλα*!

*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Επιμέλεια: Πάνος Κωνσταντινόπουλος