Site icon betmarket.gr

Stoiximan Basket League: Στου δρόμου τα μισά στο ελληνικό πρωτάθλημα

Καλημέρα φίλοι μου. Ελπίζω να είστε όλοι υγιείς και να μην είχατε σοβαρά θέματα με την «Ελπίδα». Δυστυχώς όσο όμορφο είναι να βλέπουμε χιόνι στην χώρα μας, άλλο τόσο είναι επίφοβο αφού υποδομές δεν υπάρχουν πουθενά. Υπομονή, να περάσει και αυτό.

Σήμερα η μέρα είναι πλούσια μπασκετικά, με τρία παιχνίδια για την Ευρωλίγκα, τα οποία είχαν αναβληθεί. Ωστόσο, όπως είχα προαναγγείλει (μιας και δεν με γεμίζει τίποτα από το σημερινό πρόγραμμα) θα κάνουμε μία αποτίμηση του πρώτου γύρου της ελληνικής λίγκας, που τελείωσε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Βέβαια, στα υπόψιν μας θα έχουμε τις αναβολές λόγω κορονοϊού αλλά και το χθεσινό παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Ηρακλή που δεν έγινε εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Ο Ολυμπιακός την ποιότητα, ο Παναθηναϊκός την ουσία 

Πρωτάθλημα τριών ταχυτήτων έχουμε στο ελληνικό πρωτάθλημα, με τις δύο πρώτες θέσεις να είναι καπαρωμένες από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Οι «ερυθρόλευκοι» είναι πιο ομάδα και γι’ αυτό και από την αρχή της σεζόν λογίζονταν ως φαβορί. Ο Παναθηναϊκός έκανε νωρίς γκέλα, κόντρα στον Άρη και η απόδοση για τον Ολυμπιακό ως πρωταθλητή είχε πέσει κι άλλο. Ωστόσο, το μπαμ έγινε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας όταν ο Παναθηναϊκός κέρδισε τον Ολυμπιακό. Οι «πράσινοι» έχουν το πάνω χέρι για το πλεονέκτημα έδρας.

Ωστόσο, σήμερα η κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό παίζεται στο 1,40. Ο λόγος είναι απλός. Οι Πειραιώτες έχουν πιο έτοιμη και καλή ομάδα κάτι που απέδειξαν και στην αναμέτρηση της Ευρωλίγκας που κέρδισαν άνετα τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Το 3.00 του «τριφυλλιού» νομίζω όμως πως είναι λίγο υπερβολικό μιας και οι «πράσινοι» στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι αρκετά ουσιαστικοί. Η κούρσα των δύο πάντως, αναμένεται να έχει ενδιαφέρον.

Δεύτερη ταχύτητα με μεγάλο ενδιαφέρον 

Οι δύο «αιώνιοι» ξεχωρίζουν. Από εκεί και πέρα, Προμηθέας, Κολοσσός Ρόδου, Περιστέρι, ΑΕΚ, Λαύριο, Άρης , ΠΑΟΚ θα παλέψουν για την είσοδο στην πρώτη οκτάδα του πρωταθλήματος. Εκεί όπου αναμένεται μεγάλη μάχη. Όλα είναι αμφίρροπα. Ο Προμηθέας δείχνει ότι μάλλον θα είναι στην τετράδα αφού απέχει 2 νίκες πάνω από τους υπόλοιπους και έχει μία σταθερά στο πρωτάθλημα. Ο Κολοσσός Ρόδου βρίσκεται στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 7-5 και το ζήτημα είναι το κατα πόσο θα αντέξει η ομάδα του Ηλία Κατζούρη, που αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος.

Από εκεί και πέρα Περιστέρι και ΑΕΚ έχουν ίδιο ρεκόρ, με την ομάδα του Μίλαν Τόμιτς να δείχνει ότι έχει πιο βαθύ ρόστερ. Ο Στέφανος Δέδας, έχει φτιάξει μία πολύ σκληρή ομάδα, η οποία ωστόσο ταλανίζεται από πολλά προβλήματα. Τα Λιόσια, αποτελούν έδρα και αυτό εκμεταλλεύεται ο «Δικέφαλος».

Λαύριο, Άρης και ΠΑΟΚ ακολουθούν και θα παλέψουν για τις δύο θέσεις με βάση την βαθμολογία. Το Λαύριο προσπαθεί να βρει νέα ταυτότητα, μετά την απώλεια του Τάισον Κάρτερ και ακόμα ψάχνεται. Ο Άρης, με τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα που έχει ανεβαίνει επίπεδο ενώ ο ΠΑΟΚ αφού αποκλείστηκε από την Ευρώπη έχει ένα τρομερό σύνολο και νομίζω πως θα είναι σίγουρα στην οκτάδα αφού διαθέτει μεγάλη ποιότητα. Προσωπικά, νομίζω πως θα ανέβει κι άλλο και μπορεί να κάνει «ζημιές».

Η μάχη για την σωτηρία 

Ο Απόλλων Πάτρας με 4 νίκες και ο Ηρακλής με τον Ιωνικό που έχουν από 3 (ο Ηρακλής έχει και αφαίρεση τριών βαθμών) δίνουν την μάχη για την παραμονή τους. Ο «γηραιός» με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει τόσο αγωνιστικά όσο και εξωαγωνιστικά είναι το φαβορί για την Α2. Ο Ιωνικός με τους Πατρινούς δίνουν την δική τους μάχη. Για την ιστορία, ο Απόλλων είχε κερδίσει με 80-72 τον Ιωνικό στην Πάτρα στο πρώτο γύρο.