Site icon betmarket.gr

Ο τελικός του… τρεμπλ!

Καλημέρα φίλοι! Εύχομαι μια όμορφη Κυριακή σε όλους. Σήμερα ουσιαστικά τελειώνει η σαιζόν 2019/2020, με τον τελικό του Champions League. Τουλάχιστον έτσι το βλέπω, όπως και οι περισσότεροι από εσάς. Στο Europa League ήδη είχαμε την ανάδειξη του νικητή, με το όνομα αυτού να είναι Σεβίλλη. Το έκτο τρόπαιο της Σεβίλλης στο θεσμό. Μήπως καλύτερα να μετονομάσουμε το θεσμό «Σεβίλλη league»;

Σήμερα λοιπόν ο μεγάλος τελικός του Champions League. Δίκαια νομίζω η Μπάγερν και Παρί βρίσκονται στον τελικό. Ήταν οι καλύτερες ομάδες του final-8 και νομίζω η μόνη δίκαιη διασταύρωση ήταν ο τελικός. Το μόνο σίγουρο είναι πως όποιος και να βγει νικητής σήμερα, θα πανηγυρίσει το treble, αφού και οι δύο έχουν κατακτήσει πρωτάθλημα και κύπελλο στις εγχώριες διοργανώσεις.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο Ιταλός Ντανιέλε Ορσάτο. Τα στατιστικά του δεν μας δίνουν κάποια σημαντική πληροφορία όσον αφορά το στοιχηματικό μέρος του τελικού. Έχει σφυρίξει 79 ευρωπαϊκά ματς συνολικά. Σε αυτά έχει δώσει 25 πέναλτι, 310 κίτρινες κάρτες και 16 κόκκινες. Φυσιολογικοί αριθμοί λοιπόν.

Τούχελ vs Bayern, ένα δίδυμο που έχει αρκετή προϊστορία. Ο Τόμας Τούχελ έχει αντιμετωπίσει 17 φορές του Βαυαρούς είτε ως προπονητής της Μάινς, είτε ως προπονητής της Ντόρτμουντ. Έχει καταφέρει να νικήσει 5 φορές, μόλις δύο ματς ήταν ισόπαλα και τα υπόλοιπα 10 παιχνίδια τα έχασε. Η πρώτη του νίκη επί της Μπάγερν ακριβώς 11 χρόνια πριν, όταν στις 22.08.2009 είχε επικρατήσει  με τη Μάινς 2-1.

Τα ατού του Τούχελ τα ονομάσαμε όλα στον ημιτελικό με τη Λειψία. Ανέφερα πως κλειδί της επιτυχίας του είναι ότι έχει την ολοκληρωτική εμπιστοσύνη των παικτών του, τους έχει κερδίσει ως ανθρώπους, έχει κερδίσει τον σεβασμό τους και αυτό είναι σπουδαίο αν αναλογιστούμε ότι το ρόστερ της Παρί αποτελείται από εξαιρετικούς παίκτες, που είναι δύσκολοι στη διαχείριση. Το να βγαίνει ο ίδιος ο Νεϋμάρ μπροστά αλλά και ο Εμπαπέ και να λένε τα καλύτερα για τον προπονητή τους, δεν συμβαίνει συχνά. Κατά τα άλλα έχει καταφέρει να εμφυτεύσει ένα σύστημα στη Παρί, που δεν έχει να κάνει με ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο, όμως είναι αποκλειστικά προσαρμοσμένο σε αυτό το final-8. Το να βλέπεις το Νεϋμάρ στο 80’ ενός παιχνιδιού να αμύνεται στην ίδια του την περιοχή, δείχνει πως όλοι είναι συγκεντρωμένοι στο πλάνο.

Χάνσι Φλικ, εμπειρία 111 παιχνιδιών στο απόλυτο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό επίπεδο, είναι πολύ καλύτερο πολλές φορές από ότι να είναι κανείς προπονητής σε κάποια ομάδα. Μιλάω ασφαλώς για την εμπειρία του ως βοηθός του Λεβ από το 2006 έως το 2014, όπου και αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής. Έπειτα ασχολήθηκε πολύ με πολλά πράγματα, όπως το να είναι βοηθός στη διοίκηση της Χόφενχαϊμ, όπως στο να βρίσκεται ενεργό «κύτταρο» στις τάξεις της Μπάγερν. Γνωρίζει την Μπάγερν όσο λίγοι, από τα παιδιά της U-13 μέχρι και την ομάδα παλαιμάχων. Αυτό φάνηκε στο πως «έφτιαξε» ξανά την Μπάγερν μετά την απόλυση του Κόβατς. Βλέπουμε μια πειθαρχημένη ομάδα, που παράλληλα απολαμβάνει το ποδόσφαιρο. Μετράει 30 παιχνίδια αήττητος. Ένας τρομερός αριθμός. Θυμίζει την Μπάγερν του τρεμπλ επί Χάινκες.

Ερωτηματικό αποτελεί το πώς θα παρατάξει την Μπάγερν ο Φλικ, που παρά τις νίκες επί της Μπάρσα και της Λυών, υπάρχει προβληματισμός. Ναι, καλά ακούσατε, υπάρχει προβληματισμός. Ο λόγος είναι απλός. Αναλύοντας τα δύο παιχνίδια θα δει κανείς ότι η Μπάγερν στην πρώτη μισή ώρα των παιχνιδιών, δέχτηκε πολύ εύκολα ευκαιρίες και μάλιστα τεράστιες ευκαιρίες, που αν είχαν γίνει γκολ, τότε κανείς δεν θα ήξερε τι θα γινόταν μετά. Αυτό οφείλεται στο ότι η άμυνα έπαιζε από το πρώτο λεπτό πολύ ψηλά, με αποτέλεσμα να υπάρχει άφθονος χώρος για τους αντίπαλους επιθετικούς. Φυσικά, κάτι τέτοιο σε έναν τελικό απέναντι σε επιθετικούς όπως ο Εμπαπέ, ο Ντι Μαρία και ο Νεϋμάρ, θα ήταν ασυγχώρητο. Από την άλλη δεν ξέρω αν αυτό αλλάζει από τη μία μέρα στην άλλη.

Για να μην πολυλογώ, θεωρώ πως η Μπάγεν θα πληρώσει την αργή άμυνα (είτε παίξει ο Μπόατενγκ, είτε ο Ζούλε). Λέγοντας «πληρώσει» δεν σημαίνει αυτόματα ότι θα χάσει τον τελικό, αλλά δεχόμενη τουλάχιστον ένα γκολ. Αν και μόνο αν η Μπάγερν παίξει με ψηλά την άμυνα, τότε δεν βλέπω να κερδίζει το παιχνίδι. Υπάρχει κάτι στο μυαλό μου, το οποίο δεν θα ξεχάσω. Αφορά το σπριντ του Εμπαπέ απέναντι στην Αργεντινή, όταν είχε ανεβάσει την άμυνα της στο κέντρο. Ούτε με… λάσο δεν πιανόταν. Μάλιστα η ταχύτητα του είχε μετρηθεί στα 36,2 χλμ/ώρα, σχεδόν 6-7 χλμ/ώρα περισσότερα από τους τρεις αμυντικούς της Μπάγερν, ο μοναδικός που μπορεί να τον φτάσει είναι ο Αλφόνσο Ντέιβις.

Τι «βλέπω» λοιπόν για σήμερα στοιχηματικά. Θεωρώ το αποτέλεσμα του αγώνα μετά τα πρώτα δέκα λεπτά θα είναι Παρί, κάτι που πληρώνει 7,00 (νικητής πρώτων 10 λεπτών). Το να σκοράρει η Παρί τουλάχιστον ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο πληρώνει 1,83 και είναι επίσης κάτι που θεωρώ στατιστικά πιθανό, αφού η Μπάγερν δέχεται το 76% των ευκαιριών της στο πρώτο ημίχρονο. Ο Ντι Μαρία αποτελεί σίγουρα έναν παίκτη κλειδί για την Παρί και το να δώσει ασίστ στο 2,75, θεωρώ πως είναι μια εξαιρετική τιμή, όπως και το 3,50 του Νεϋμάρ.

Χορταστικά τα παιχνίδια έως τώρα, κάτι που ελπίζω να συνεχιστεί. Το να σκοράρουν και οι δύο ομάδες από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο πληρώνει 7,50 και είναι επίσης ένα σενάριο πιθανό, εκτός αν η μία φοβηθεί την επίθεση της άλλης, καθώς μιλάμε πάντα για έναν τελικό. Μια τελευταία έμπνευση για τον τελικό, να σκοράρει ο Εμπαπέ, να δεχτεί κάρτα ο Κιμπέμπε, να σκοράρει ο Γκνάμπρι, ένα combo που πληρώνει 15,00.

Αυτά τα… ολίγα για σήμερα. Ελπίζω να απολαύσετε ποδόσφαιρο, να χορτάσετε φαγητό και μπίρα. Ήδη χαίρομαι για το παιχνίδι, χαίρομαι όμως και για το ότι την άλλη εβδομάδα ξεκινάει η νέα σαιζόν με αυστριακό Κύπελλο. Να περνάτε καλά!

Το παιχνίδι μου

Αρχική Κάβα: 2.000 μονάδες