Site icon betmarket.gr

Προγνωστικά Roland Garros: Ο φουριόζος Αλκαράθ

Προγνωστικά Roland Garros Αλκαράθ

Η πρώτη μέρα του Roland Garros αποδείχθηκε κάτι παραπάνω από θετική στα προγνωστικά μας. Τσιτσιπάς και Σάκκαρη έκαναν τη δουλειά όσον αφορά τις προβλέψεις μας, μιας και η Ελληνίδα δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την πρόκριση και με πολύ θετικό ταμείο από την πρώτη μέρα θα συνεχίσουμε στη δεύτερη των προγνωστικών του Roland Garros.

Ο πρώτος γύρος του γαλλικού όπεν συνεχίζεται και θα φτάσει ως την Τρίτη, μέχρι να ολοκληρωθούν και οι τελευταίες αναμετρήσεις. Οπότε πάμε να δούμε αναλυτικά τι έχουμε για σήμερα στα προγνωστικά μας από το Roland Garros.

Στο Suzanne Lenglen ο Κάρλος Αλκαράθ θα βγει για τη δική του πρεμιέρα απέναντι στον επίσης νεαρό Φλάβιο Κόμπολι. Μπορεί να τους χωρίζει μόλις ένας χρόνος ηλικιακά, όμως οι τενιστικές τους εμπειρίες δε συγκρίνονται. Ο κυρίαρχος στη χωμάτινη επιφάνεια, Κάρλος Αλκαράθ, έρχεται με φόρα έχοντας κερδίσει δύο χωμάτινους τίτλους στην clay season και θέλει από νωρίς να επιβεβαιώσει πως αποτελεί το νούμερο ένα φαβορί, πάνω από τον Τζόκοβιτς.

Ο Κόμπολι έφτασε ως εδώ από τα προκριματικά, θέλει να πάρει αρκετές μπάλες νωρίς, όμως παραείναι υψηλής δυσκολίας η απαίτηση να το κάνει κόντρα στον Αλκαράθ. Πολλώ δε μάλλον σε ένα τέτοιο μεγάλο κορτ με τον κόσμο από πάνω του. Ο Ισπανός έχει τόσο την ικανότητα όσο και τον τρόπο να αμυνθεί στη βασική του γραμμή όταν χρειάζεται και ξαφνικά να επιτεθεί σε κάθε μπάλα με τη δύναμη που έχει στα φλατ χτυπήματά του.

Από εκεί και πέρα όσο δεν κινδυνεύει και το δικό του σερβίς, μιας και σε όλη την πορεία ως το Παρίσι το είδαμε να πιάνει υψηλές στροφές. Πολύ δύσκολα θα φτάσει να έχει μεγάλη διάρκεια η αναμέτρηση. Ο Αλκαράθ θέλει να εξοικονομήσει δυνάμεις για τη συνέχεια και η επιλογή της νίκης του σε συνδυασμό με το under 27.5 games προσφέρεται στο 1.93 από τη Stoiximan.

Από τον Αλκαράθ στις γυναίκες

Από εκεί και πέρα, με τον Τζόκοβιτς σε αυτήν την κατάσταση των πολλών ερωτηματικών γύρω από τον τραυματισμό του, δεν υπάρχει κανένας λόγος να ασχοληθούμε για το παιχνίδι του κόντρα στον Κοβάσεβιτς. Μια ματιά θα ρίξουμε όμως στα παιχνίδια των γυναικών.

Ξεκινώντας από την Οσταπένκο, την οποία μπορεί να μη συμπεριλάβαμε στα μακροχρόνια, αλλά κρατήστε την για dark horse της διοργάνωσης (το έχει ξανακάνει άλλωστε), μιας και είναι στην πλευρά της Σαμπαλένκα και ενδεχομένως να βρει αντίσταση μόνο από εκείνη.

Τα παιχνίδια της φυσικά, είτε πηγαίνουν στο μέρος της είτε όχι, έχουν ένα χαρακτηριστικό, τα πάρα πολλά break. Αυτό για δύο λόγους. Ο πρώτος γιατί είναι μία σούπερ επιθετική τενίστρια και λατρεύει να επιτίθεται σε κάθε μπάλα και ο δεύτερος διότι το σερβίς της διακατέχεται από αστάθεια. Απέναντι στην Μαρτίντσοβα πιθανότατα δε θα βρει προβλήματα όσον αφορά την πρόκριση, έχοντας παίξει πολύ καλά για τα δεδομένα της στο χώμα το 2023. Ωστόσο δύσκολα δε θα δούμε ένα ματς γεμάτο break με το over 6.5 να προσφέρεται στο 1.83 από τη Stoiximan.

Tέλος, παραμένοντας στο ταμπλό των γυναικών για τα προγνωστικά του Roland Garros σε αυτή τη δεύτερη ημέρα, θα ψάξουμε την αγαπημένη μας έκπληξη. Πάντοτε αυτοί οι πρώτοι γύροι έχουν την ομορφιά τους με τα μεγάλα «μπαμ». Κάτι τρομερό δεν είναι, οπότε δε χρειάζεται και τρελό ποντάρισμα, όμως μία παίκτρια από το ταμπλό των γυναικών που αξίζει την κόντρα έχει το όνομα Χαντάντ Μάια.

Η Βραζιλιάνα λατρεύει τις γρήγορες επιφάνειες, οπότε φυσιολογικά δυσκολεύεται να παίξει το ίδιο καλά. Κάτι που βέβαια δεν κάνει γενικότερα το 2023, περνώντας μία κάμψη στην καριέρα της. Αντίπαλός της είναι η πολύ έμπειρη Τατιάνα Μαρία που ξέρει τον τρόπο να επιβιώνει στα Grand Slam. Δεν έχει κάνει κάτι τρελό φέτος, όμως δεν είναι για να δίνεται στο χώμα σε απόδοση 4.10 από τη Stoiximan, οπότε και θα την ποντάρουμε.

Προγνωστικά Roland Garros – Το παιχνίδι μου

Μονά Stoiximan

(A) – 29/5 – 15:15 – Αλκαράθ – Κόμπολι: 1 και under 27.5 games (1.93) με 15 μονάδες

(Γ) – 29/5 – 17:15 – Οσταπένκο – Μαρτίντσοβα: Over 6.5 breaks (1.83) με 10 μονάδες

(Γ) – 29/5 – 15:15 – Μαρία – Χαντάντ Μάια: 1 (4.10) με 5 μονάδες