12 το μεσημέρι τοπική ώρα, 14.00 η έμπνευση, αφρικάνικο στο 2.45!

12 το μεσημέρι τοπική ώρα, 14.00 η έμπνευση, αφρικάνικο στο 2.45!
Κάντε το BetMarket.gr προτιμώμενη πηγή

Η πορεία της Αγγλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2026 συνεχίζεται στην Ατλάντα, όπου αντιμετωπίζει τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

🤑 Καλούτσικα (και) χθες. Στο Ακτή Ελεφαντοστού – Νορβηγία πλήρωσαν 1.95 τα τάκλιν των Ιβοριανών, στο Γαλλία – Σουηδία και το bet builder του 1.89 (με πέντε επιλογές) καθώς και το συνδυαστικό των γκολ ή ασίστ των Εμπαπέ και Ντεμπελέ στο 2.25 (εκκλησία κλέψαμε), και στο Μεξικό – Εκουαδόρ τα φάουλ των Εκουαδοριανών στο 1.81.

Πλήρωσε, ξανά, και το live, με γκολ του Εμπαπέ μετά το 2-0 (στο 2.50).

Kαι παραλίγο να περάσουν κι άλλα, όπως το bet builder του 2.25 στο Ακτή Ελεφαντοστού – Νορβηγία που χάθηκε λόγω των λιγοστών αποκρούσεων του Φοφανά, να σημειωθεί γκολ με σουτ εκτός περιοχής στο Γαλλία – Σουηδία (ένα του Εμπαπέ κι ένα του Μπαρκολά, οριακά δεν βρήκαν δίχτυα…) αλλά και το bet builder του 2.59 στο Μεξικό – Εκουαδόρ. Ας είναι.

👇 Διαβάστε παρακάτω…👇

Ημ/νία Αγώνας Προγνωστικό Απόδοση
01/07 19:00
Αγγλία Αγγλία
ΛΔ Κονγκό ΛΔ Κονγκό
Αγγλία over 10 φάουλ (ΑΗ) 1.89winmasters logo
01/07 19:00
Αγγλία Αγγλία
ΛΔ Κονγκό ΛΔ Κονγκό
Γκολ Εζρι Κόνσα (Αγγλία) 14.00elabet logo
01/07 19:00
Αγγλία Αγγλία
ΛΔ Κονγκό ΛΔ Κονγκό
Γιοάν Βισά (Λ. Δ. Κονγκό) 2+ σουτ & 1+ κερδισμένο φάουλ 2.32stoiximan logo
01/07 19:00
Αγγλία Αγγλία
ΛΔ Κονγκό ΛΔ Κονγκό
Αγγλία over 0,5 στο 2ο ημίχρονο & ΛΔΚ over 9,5 φάουλ & ΛΔΚ over 12,5 τάκλιν & Τζουντ Μπέλινγκχαμ 2+ σουτ & ΛΔΚ over 0,5 κάρτες 2.81novibet logo
Ημ/νία Αγώνας Προγνωστικό Απόδοση
01/07 23:00
Βέλγιο Βέλγιο
Σενεγάλη Σενεγάλη
2 +0,25 (AH) 2.04netbet logo
01/07 23:00
Βέλγιο Βέλγιο
Σενεγάλη Σενεγάλη
Πρόκριση Σενεγάλης 2.45netbet logo
01/07 23:00
Βέλγιο Βέλγιο
Σενεγάλη Σενεγάλη
Ιντρίσα Γκέι (Σενεγάλη) 70+ πάσες 1.83winmasters logo
01/07 23:00
Βέλγιο Βέλγιο
Σενεγάλη Σενεγάλη
Λεάντρο Τροσάρ (Βέλγιο) 1+ κερδισμένα φάουλ & 1+ φάουλ & 2+ σουτ 2.27stoiximan logo
Ημ/νία Αγώνας Προγνωστικό Απόδοση
02/07 03:00
ΗΠΑ ΗΠΑ
Βοσνία και Ερζεγοβίνη Βοσνία και Ερζεγοβίνη
Χ2 & goal/goal 4.70sportingbet logo
02/07 03:00
ΗΠΑ ΗΠΑ
Βοσνία και Ερζεγοβίνη Βοσνία και Ερζεγοβίνη
Over 26 φάουλ (ΑΗ) 1.91vistabet logo
02/07 03:00
ΗΠΑ ΗΠΑ
Βοσνία και Ερζεγοβίνη Βοσνία και Ερζεγοβίνη
Γκολ με κεφαλιά 2.40novibet logo
02/07 03:00
ΗΠΑ ΗΠΑ
Βοσνία και Ερζεγοβίνη Βοσνία και Ερζεγοβίνη
Να σημειωθεί αυτογκόλ 9.00efbet logo

Η ΜΟΥΝΤΙΑΛΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ο άνθρωπος που άφησε το πόκερ και οδήγησε τη Βοσνία στο Μουντιάλ

Ο Σέργκεϊ Μπάρμπαρεζ αποτελεί μία από τις πιο ιδιαίτερες προσωπικότητες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Γεννημένος το 1971 στο Μόσταρ, ξεκίνησε την καριέρα του στη Βέλεζ, όμως το 1991 βρέθηκε στη Γερμανία για δοκιμαστικά στο Ανόβερο. Την ίδια περίοδο ξέσπασε ο πόλεμος στη Γιουγκοσλαβία και αποφάσισε να μην επιστρέψει, μεταφέροντας στη Γερμανία την οικογένειά του, ενώ η μητέρα του παρέμεινε στη Βοσνία.

Η καριέρα του απογειώθηκε στη Γερμανία. Αγωνίστηκε σε Ουνιόν Βερολίνου, Χάνσα Ρόστοκ, Ντόρτμουντ, Αμβούργο και Λεβερκούζεν, καταγράφοντας 330 συμμετοχές και 143 γκολ στην Bundesliga. Με το Αμβούργο αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος τη σεζόν 2000-01 με 22 γκολ, ενώ θεωρείται μέχρι σήμερα μία από τις σημαντικότερες μορφές στην ιστορία του συλλόγου. Με την εθνική Βοσνίας μέτρησε 47 συμμετοχές, 17 γκολ και φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού, χωρίς όμως να καταφέρει να αγωνιστεί ποτέ σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης.

Μετά την αποχώρησή του από τα γήπεδα απέκτησε δίπλωμα UEFA Pro, αλλά δεν βρήκε άμεσα θέση στους πάγκους. Αντίθετα, στράφηκε στο επαγγελματικό πόκερ, συμμετέχοντας σε τουρνουά του European Poker Tour και συγκεντρώνοντας περισσότερα από 140.000 δολάρια σε χρηματικά έπαθλα.

Η μεγάλη ανατροπή ήρθε τον Απρίλιο του 2024, όταν ανέλαβε την εθνική Βοσνίας χωρίς προηγούμενη προπονητική εμπειρία. Παρέλαβε μια ομάδα με σοβαρά προβλήματα συνοχής, καθώς οι περισσότεροι διεθνείς είχαν γεννηθεί ή αναπτυχθεί ποδοσφαιρικά στο εξωτερικό, ενώ το εγχώριο ποδόσφαιρο αντιμετώπιζε χρόνια διοικητικά και οικονομικά ζητήματα.

Ο Μπάρμπαρεζ ανανέωσε το ρόστερ, αξιοποίησε ποδοσφαιριστές της διασποράς και χρησιμοποίησε το Nations League για δοκιμές, παρά τα αρνητικά αρχικά αποτελέσματα. Η προσπάθεια δικαιώθηκε στα προκριματικά του Μουντιάλ 2026 και κυρίως στα play offs, όπου η Βοσνία απέκλεισε την Ουαλία στα πέναλτι και στη συνέχεια λύγισε την Ιταλία, επίσης στη διαδικασία των πέναλτι, εξασφαλίζοντας τη δεύτερη συμμετοχή της ιστορίας της σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά το 2014.

Ο άνθρωπος που κάποτε εγκατέλειψε το Μόσταρ για να γλιτώσει από τον πόλεμο και αργότερα αναζήτησε μια δεύτερη καριέρα στα τραπέζια του πόκερ, έγινε τελικά ο προπονητής που επανέφερε τη Βοσνία στη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική σκηνή του κόσμου. Και απόψε αντιμετωπίζει τη (συνδιοργανώτρια) ΗΠΑ για τη φάση των «32» του Μουντιάλ 2026…

🏆 Περισσότερες ιστορίες σαν κι αυτή, σε μια έρευνα 640 σελίδων σε μεγάλο μέγεθος, μπορείτε να διαβάσετε στο βιβλίο «Μουντιάλ εμπιστευτικό» που κυκλοφορεί από τη Historical Quest.

Η αγγλική «φλυαρία» και το αήττητο επί Τούχελ

Η πορεία της Αγγλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο συνεχίζεται στην Ατλάντα, όπου αντιμετωπίζει τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό για τη φάση των «32», 19:00 ώρα Ελλάδος και 12:00 το καταμεσήμερο, τοπική ώρα! Έξω από το «Mercedes-Benz Stadium» η θερμοκρασία αναμένεται να ξεπερνά τους 32°C με υψηλή υγρασία. Ωστόσο, το κλειστό και κλιματιζόμενο γήπεδο εξασφαλίζει καλές συνθήκες για τους ποδοσφαιριστές…

Αυτή θα είναι η 11η φορά που αφρικανική ομάδα αντιμετωπίζει πρώην παγκόσμια πρωταθλήτρια σε νοκ άουτ αγώνα Μουντιάλ. Η μοναδική που κατάφερε να προκριθεί ήταν το Μαρόκο, αποκλείοντας την Ισπανία στα πέναλτι στη φάση των «16» το 2022.

🆚 Παράδοση: Αγγλία και Λ. Δ. Κονγκό ανταμώνουν για πρώτη φορά. Η Αγγλία έχει εξαιρετική παράδοση απέναντι σε αφρικανικές ομάδες σε τελικές φάσεις Μουντιάλ με 5 νίκες σε 9 αναμετρήσεις, κρατώντας ανέπαφη την εστία της στις 7 από αυτές. Ωστόσο, το 0-0 με τη Γκάνα αποτέλεσε την τέταρτη «λευκή ισοπαλία» της απέναντι σε αφρικανικό αντίπαλο.

Εξ αυτών σε νοκ άουτ Μουντιάλ ήταν μόνο δύο. Το 1990 στη Νάπολι, σε προημιτελικό, απέκλεισε με 3-2 στην παράταση το εκπληκτικό τότε Καμερούν (25’ Πλατ, 83’ πέν. και 105’ πέν. Λίνεκερ / 61’ αυτ. Κουντέ, 65’ Εκέκε) και το 2022 στο Κατάρ, για τους «16», απέκλεισε με 3-0 τη Σενεγάλη (38’ Χέντερσον, 45’ Κέιν, 57’ Σάκα).

Video

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Έπειτα από την εντυπωσιακή νίκη με 4-2 επί της Κροατίας στην πρεμιέρα, τα «Τρία Λιοντάρια» δεν κατάφεραν να πείσουν στις δύο επόμενες αναμετρήσεις των ομίλων: έμειναν στο 0-0 απέναντι στη μαχητική Γκάνα και στη συνέχεια δυσκολεύτηκαν αρκετά μέχρι να επικρατήσουν με 2-0 του Παναμά. Ο Τόμας Τούχελ επιμένει πως η ομάδα του θα βελτιώνεται όσο προχωρά η διοργάνωση, ωστόσο στη φάση των «32» την περιμένει μια επικίνδυνη αποστολή απέναντι στους «Λεοπαρδάλεις».

Ειδικά απέναντι στους Παναμέζους, Τζουντ Μπέλινγκχαμ και Χάρι Κέιν έδωσαν τις λύσεις την κρίσιμη στιγμή – και μετά… το χάος. Ο Κέιν, που έχει ήδη 3 γκολ, κυνηγά το δεύτερο «Χρυσό Παπούτσι» της καριέρας του σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η επιλογή του Τούχελ να αφήσει εκτός αποστολής τον Τίνο Λιβραμέντο και να συμπεριλάβει τον Τρέβο Τσαλόμπα αμφισβητήθηκε έντονα μετά τον τραυματισμό του Ρις Τζέιμς στον οπίσθιο μηριαίο, στην ισοπαλία με τη Γκάνα. Πλέον, ο μοναδικός καθαρόαιμος δεξιός μπακ είναι ο Τζεντ Σπενς. Μία ακόμη λύση αποτελεί ο Τζάρελ Κουάνσα, όμως υπέστη διάστρεμμα στον αστράγαλο απέναντι στον Παναμά και θεωρείται αμφίβολος. Στα θετικά, ο Ντέκλαν Ράις αναμένεται να επιστρέψει στο βασικό σχήμα, αφού ξεκουράστηκε στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων. Θα αποτελέσει δίδυμο στον άξονα με τον Έλιοτ Άντερσον, ενώ ο Κόμπι Μέινου εξακολουθεί να περιμένει την πρώτη του συμμετοχή. Ο Μάρκους Ράσφορντ αναμένεται να ξεκινήσει στο αριστερό άκρο αντί του Άντονι Γκόρντον, ενώ οι φίλοι της Αγγλίας ελπίζουν ότι ο Μπουκάγιο Σάκα θα ανεβάζει σταδιακά ρυθμό, καθώς συνεχίζει να διαχειρίζεται πρόβλημα στον αχίλλειο τένοντα.

🔢 Stat attack 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿

  • Η Αγγλία παραμένει αήττητη απέναντι σε αφρικανικές ομάδες σε Μουντιάλ, με απολογισμό όμως 5-4-0.
  • Η Αγγλία παραμένει αήττητη σε 11 επίσημα παιχνίδια με τον Τόμας Τούχελ στον πάγκο, με απολογισμό 10-1-0. Μόνο ο Ρον Γκρίνγουντ (16 αγώνες από το 1977 έως το 1980) και ο Ρόι Χόντσον (14 από το 2012 έως το 2013) είχαν μεγαλύτερο αήττητο ξεκίνημα ως ομοσπονδιακοί τεχνικοί.
  • Από τότε που ανέλαβε ο Τούχελ, η Αγγλία έχει αποτύχει να κερδίσει μόνο 4 αγώνες, με τους δύο από αυτούς να είναι απέναντι σε αφρικανικές ομάδες. Εκτός από το 0-0 με τη Γκάνα, είχε ηττηθεί με 3-1 σε φιλικό από τη Σενεγάλη τον Ιούνιο του 2025.
  • Φέτος είναι μόλις η δεύτερη φορά που η Αγγλία αντιμετωπίζει δύο αφρικανικές ομάδες στην ίδια τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το 1990 νίκησε την Αίγυπτο με 1-0 στη φάση των ομίλων και στη συνέχεια απέκλεισε το Καμερούν με 3-2 στα προημιτελικά.
  • Αν σκοράρει απέναντι στη Λ.Δ. Κονγκό, ο Χάρι Κέιν θα φτάσει τα 4 γκολ σε νοκ άουτ αγώνες Μουντιάλ, ισοφαρίζοντας τον Τζεφ Χαρστ. Περισσότερα έχει μόνο ο Γκάρι Λίνεκερ με 6 (τον οποίο ήδη προσπέρασε, με 11 γκολ έναντι 10, ως Αγγλος αρχισκόρερ στο Μουντιάλ).

🇨🇩 Η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, που συμμετείχε στο Μουντιάλ του 1974 ως Ζαΐρ, έχει παρουσιάσει πολύ καλύτερη εικόνα στη φετινή διοργάνωση. Η ομάδα του Σεμπαστιάν Ντεσάμπρ απέσπασε ισοπαλία από την Πορτογαλία (1-1) στην πρεμιέρα, έβαλε δύσκολα στην Κολομβία λυγίζοντας με 1-0 και με την ανατροπή 3-1 απέναντι στο πρωτοεμφανιζόμενο Ουζμπεκιστάν εξασφάλισε την πρόκριση στα νοκ άουτ. Πλέον, οι μαχητικοί «Λεοπαρδάλεις», που έχουν καταφέρει να ενώσουν συμβολικά μια χώρα διχασμένη και ταλαιπωρημένη από πολέμους, κυνηγούν το μεγαλύτερο αποτέλεσμα στην ποδοσφαιρική ιστορία τους.

Ο Ντεσάμπρ αναμένεται σχεδόν σίγουρα να επιστρέψει σε διάταξη με πέντε αμυντικούς απέναντι στην Αγγλία, αφού είχε επιλέξει τετράδα στην άμυνα μόνο για το καθοριστικό παιχνίδι με το Ουζμπεκιστάν. Τα πρόσωπα δύσκολα θα αλλάξουν, ενώ αρκετοί ποδοσφαιριστές είναι γνώριμοι στο αγγλικό κοινό. Ο Γιοάν Βισά μπορεί να πέρασε δύσκολη σεζόν στη Νιούκαστλ, όμως στο Μουντιάλ έχει ήδη πετύχει 3 γκολ και θα αποτελέσει το επιθετικό δίδυμο μαζί με τον πολύπειρο γνωστό μας, Σεντρίκ Μπακαμπού (εκτός κι αν παίξει ο Φιστόν Μαγελέ μετά την εξαιρετική του εμφάνιση απέναντι στο Ουζμπεκιστάν). Ο Νόα Σαντίκι της Σάντερλαντ θα αγωνιστεί στη μεσαία γραμμή, ενώ τέσσερις από τους πέντε αμυντικούς είτε αγωνίζονται σήμερα στην Premier League είτε έχουν περάσει από αυτή. Οι Άαρον Γουάν-Μπισάκα, Άξελ Τουανζέμπε, Σανσέλ Μπεμπά και Αρτούρ Μαζουακού θα προσπαθήσουν να περιορίσουν τα «Τρία Λιοντάρια» στην Ατλάντα.

🔢 Stat attack 🇨🇩

  • Η Λ.Δ. Κονγκό είχε μέσο όρο κατοχής μόλις 38,5% στη φάση των ομίλων, επίδοση που την κατέταξε στην 38η θέση σε 49 χώρες! Η Αγγλία ήταν τρίτη με μέσο όρο 65,3%.
  • Ο Γιοάν Βισά έχει σημειώσει τα 3 από τα 4 γκολ της Λ.Δ. Κονγκό στη διοργάνωση, όσα ακριβώς είχε πετύχει σε ολόκληρη τη σεζόν 2025-26 με τη Νιούκαστλ. Στην αγγλική ομάδα σκόραρε κατά μέσο όρο μία φορά κάθε 301 λεπτά, ενώ στο Μουντιάλ βρίσκει δίχτυα κάθε 90 λεπτά συμμετοχής.

▶️ Στοιχηματικά, η Αγγλία έχει ήδη δεχθεί… προειδοποιήσεις, από Γκάνα και Παναμά. Δεν έχει πείσει μετά την πρεμιέρα απέναντι στην Κροατία, ωστόσο παραμένει σε πλεονεκτική θέση. Υπάρχει η αίσθηση ότι το ρόστερ της είναι πιο αποτελεσματικό απέναντι σε αντιπάλους που αφήνουν χώρους, κάτι που δύσκολα θα συμβεί απέναντι στη Λ.Δ. Κονγκό.

Το ματς θυμίζει το Αγγλία – Γκάνα 0-0, τα τρία λιοντάρια έγιναν η πρώτη ομάδα σε Μουντιάλ που δεν σκοράρει με κατοχή 78,9%, άλλωστε δεν είχε ούτε μια τελική στο α’ ημίχρονο παρά τις 104 επιτυχημένες πάσες της που κατέληξαν στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου.

Σφυρίζει, δε, ο Ιορδανός Αντάμ Μακαντέμ, ήταν και στο Ισπανία – Πράσινο Ακρωτήρι 0-0 δείγμα του ότι δεν… μασάει από ονόματα.

Βέβαια, τέτοια ματς βγάζουν… απρόσμενους ήρωες. ΟΚ, τα φώτα σε Κέιν και Μπέλινγκχαμ αλλά επειδή θα αναλωθούν σε πολλές σέντρες, ανάμεσα στους στόπερ Εζρι Κόνσα και Μαρκ Γκουέχι κράτησα τον πρώτο, που είναι πιο καλός στις κεφαλιές. Με το εύλογο ρίσκο. Στα… notes και ο Γιοάν Βισά, που αποτελεί διαρκή απειλή και κερδίζει και φάουλ σε κάθε αγώνα.

Η Αγγλία έκανε κατά σειρά 10, 14 και 13 φάουλ, απόρροια και ότι πιέζει ψηλά, το ασιατικό live στο 10άρι είναι μια χαρά. Και, τέλος, το γνωστό betbuilderάκι…

1000 μοναδικά δώρα* ολα χωρίς κατάθεση
Παίξε δωρεάν*EEEP logo21+
*Όροι και προϋποθέσεις

Παραείναι μέτριο για να ασχοληθώ…

Έπειτα από επιβλητικές νίκες στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων, Βέλγιο και Σενεγάλη συγκρούονται στη φάση των «32» στο Σιάτλ.

Ώρα 13:00 τοπική, αλλά με σχετικώς ευνοϊκές συνθήκες: θερμοκρασία 21-23°C, υγρασία 55-65%  και λίγες νεφώσεις. Άλλωστε το Σιάτλ έχει πολύ πιο ήπιο καλοκαιρινό κλίμα.

🆚 Παράδοση: Αναμετρώνται για πρώτη φορά.

  • Η μόνη ήττα του Βελγίου στα έξι παιχνίδια απέναντι σε αφρικανικές χώρες σε Παγκόσμιο Κύπελλο (3-2-1) ήταν από το Μαρόκο με 2-0 το 2022.
  • Η Σενεγάλη μετρά 2-3-4 στα 90λεπτα ενάντια σε ομάδες της Ευρώπης.

🇧🇪 Η ευρεία νίκη επί της Νέας Ζηλανδίας (5-1) στο τελευταίο ματς, εξασφάλισε την πρόκριση στη φάση των «32» για το Βέλγιο που για μία ακόμη διοργάνωση δεν πείθει. Ο Ρούντι Γκαρσιά πραγματοποίησε αλλαγές απέναντι στη Νέα Ζηλανδία, όμως η ομάδα εξακολουθεί να δείχνει αργή, βασιζόμενη κυρίως στις εκρήξεις του Ζερεμί Ντοκού για να αποκτήσει ταχύτητα στην ανάπτυξη.

Ο Γκαρσιά μπορεί να υπολογίζει ξανά στον αμυντικό Νέιθαν Ενγκόι, ο οποίος εξέτισε την τιμωρία του στον αγώνα με τη Νέα Ζηλανδία. Παρ’ όλα αυτά, δεν αποκλείεται να διατηρήσει το δίδυμο των Αρτούρ Τεάτ και Μπράντον Μεχελέ στο κέντρο της άμυνας. Ο Ζένο Ντεμπάστ εξακολουθεί να αποτελεί ερώτημα λόγω τραυματισμού και παραμένει αβέβαιο αν θα είναι έτοιμος για τη σέντρα. Ζερεμί Ντοκού και Λεάντρο Τροσάρ αναμένεται να αγωνιστούν στα άκρα, με τον Σάρλε Ντε Κέιτελαρε στην κορυφή της επίθεσης αφού ο Ρομέλου Λουκάκου συνεχίζει τα μέτρια ματς.

🔢 Stat attack 🇧🇪

  • Το Βέλγιο έγινε η πρώτη ομάδα μετά τις ΗΠΑ το 2010 που τερμάτισε πρώτη στον όμιλό της χωρίς να κερδίσει κανένα από τα πρώτα δύο παιχνίδια. Μόνο μία φορά στην ιστορία του είχε μεγαλύτερο αήττητο σερί, με 24 παιχνίδια από τον Σεπτέμβριο του 2016 έως τον Ιούλιο του 2018. Τότε, το φινάλε γράφτηκε με ήττα από τη Γαλλία στο Μουντιάλ της Ρωσίας.
  • Το Βέλγιο είναι αήττητο επί 16 σερί παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, με απολογισμό 10-6-0.
  • Στο 5-1 επί της Νέας Ζηλανδίας σημείωσε πέντε γκολ σε ένα παιχνίδι, όσα είχε πετύχει συνολικά στα προηγούμενα 7 παιχνίδια του στη διοργάνωση!
  • Ο Λεάντρο Τροσάρ πέτυχε δύο γκολ απέναντι στη Νέα Ζηλανδία, ενώ έχει δημιουργήσει συνολικά 13 ευκαιρίες στη φάση των ομίλων. Πρόκειται για την κορυφαία επίδοση σε Μουντιάλ από το 2014, όταν ο Μίραλεμ Πιάνιτς είχε επίσης δημιουργήσει 13 ευκαιρίες με τη Βοσνία.
  • Ο Ρομέλου Λουκάκου βρήκε επίσης δίχτυα απέναντι στη Νέα Ζηλανδία και στη συνέχεια μοίρασε ασίστ στον Αλέξις Σαλεμάκερς. Έφτασε έτσι τα 6 γκολ και τις 2 ασίστ σε τελικές φάσεις Παγκοσμίου Κυπέλλου, επίδοση κορυφαία στην ιστορία του Βελγίου τόσο σε γκολ όσο και σε συνολική συμμετοχή σε τέρματα από το 1966 και μετά.

🇸🇳 Εξασφάλισε την πρόκριση στα νοκ άουτ ως μία από τις καλύτερες τρίτες των ομίλων η Σενεγάλη. Οι πρώην πρωταθλητές Αφρικής θεωρούνταν από αρκετούς ικανοί για μια μεγάλη πορεία στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο, παρά τις δυσκολίες του ομίλου τους. Ωστόσο, οι ήττες από τη Γαλλία και τη Νορβηγία στις δύο πρώτες αγωνιστικές άφησαν τη Σενεγάλη με την πλάτη στον τοίχο ενόψει του τελευταίου αγώνα απέναντι στο Ιράκ. Όπου παίζοντας με παίκτη παραπάνω από το 13’, κυριάρχησε και έφτασε στο εντυπωσιακό 5-0, αποτέλεσμα που της χάρισε την πρόκριση. Ήταν, μάλιστα, η μοναδική ομάδα που πέρασε στα νοκ άουτ έχοντας συγκεντρώσει μόλις 3 βαθμούς.

Η Σενεγάλη κατάφερε να φτάσει στα νοκ άουτ ξεπερνώντας και αρκετά προβλήματα εκτός αγωνιστικών χώρων. Παράπονα για τη διατροφή, καθυστερήσεις στην καταβολή μπόνους και γενικότερη αναστάτωση απείλησαν την πορεία της, όμως τα «Λιοντάρια της Τεράνγκα» άντεξαν.

Ο Εντουάρ Μεντί δεν είχε την ιδανική προετοιμασία, ωστόσο όλα δείχνουν ότι θα βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια απέναντι στο Βέλγιο. Ο τερματοφύλακας της Σενεγάλης έχασε τον «τελικό» με το Ιράκ λόγω τραυματισμού στο γόνατο, ταξίδεψε στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας για εξετάσεις και επέστρεψε στην αποστολή. Κατά τα άλλα, ο Παπ Τιαό δεν αντιμετωπίζει σημαντικά αγωνιστικά προβλήματα. Ο Νικολάς Τζάκσον είναι πιθανό να επιστρέψει στο αρχικό σχήμα και να ηγηθεί της επίθεσης, ενώ ο Καλιντού Κουλιμπαλί δύσκολα θα πάρει ξανά φανέλα βασικού, καθώς ο Αμπντουλαγέ Σεκ τον αντικατέστησε με επιτυχία στο κέντρο της άμυνας.

Παναθηναϊκός AKTOR: Διεκδίκησε 1 εισιτήριο διαρκείας για την σεζόν 2026-27
Κάνε εγγραφήEEEP logo21+
*Όροι και προϋποθέσεις

🔢 Stat attack 🇸🇳

  • Για πρώτη φορά μετά από 13 αγώνες στο Μουντιάλ η Σενεγάλη δεν δέχθηκε γκολ, στο 5-0 επί του Ιράκ, ήτοι από τη νίκη επί της Γαλλίας το 2002 (1-0), που ήταν και το πρώτο της ever στη διοργάνωση!
  • Η Σενεγάλη έγινε η πρώτη αφρικανική εθνική ομάδα στην ιστορία που πετυχαίνει 5 γκολ σε αγώνα Μουντιάλ. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 4 γκολ και το μοιράζονταν η Νιγηρία το 1994 (με την Ελλάδα…), η Αλγερία το 2014 (4-2 τη Νότια Κορέα) και το Μαρόκο φέτος (4-2 την Αϊτή).
  • Η Σενεγάλη δίνει 4ο αγώνα νοκ άουτ σε Μουντιάλ και στο 90λεπτο δεν έχει νίκη! Το 2002 απέκλεισε στο «χρυσό» γκολ τη Σουηδία (2-1), ακριβώς με τον ίδιο τρόπο αποκλείστηκε στους «8» από την Τουρκία (1-0) και το 2022 στους «16» ηττήθηκε με 3-0 από την Αγγλία!
  • Στους τρεις αγώνες της Σενεγάλης στο φετινό Μουντιάλ σημειώθηκαν συνολικά 14 γκολ (8 υπέρ, 6 κατά), επίδοση που ξεπερνούν μόνο οι αγώνες της Νορβηγίας (15).
  • Στο 5-0 με το Ιράκ η Σενεγάλη κατέγραψε τις περισσότερες τελικές προσπάθειες (28), τις περισσότερες προσπάθειες στην εστία (12), τον υψηλότερο δείκτη αναμενόμενων γκολ (xG 3,01) και τις περισσότερες επαφές μέσα στην αντίπαλη περιοχή (51) σε αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου.
  • Ο Ισμαΐλα Σαρ της Κρίσταλ Πάλας έχει ήδη συμμετοχή σε 4 γκολ, εκ των οποίων τα 3 είναι δικά του – επίδοση που αποτελεί ρεκόρ για παίκτη της Σενεγάλης σε μία μόνο τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, ισοφαρίζοντας τα 4 του Ανρί Καμαρά το 2002.

▶️ Στοιχηματικά, ομολογώ εδώ και μέρες είχα αποφασίσει να ποντάρω στην πρόκριση των Σενεγαλέζων. Όχι πως πείθουν 100% αλλά το Βέλγιο παραήταν μέτριο για να ασχοληθώ, και 5 άρα στους Νεοζηλανδούς δεν λέει κάτι.

Η ταχύτητα των Σενεγαλέζων μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική απέναντι στη σχετικά αργή βελγική άμυνα. Ακόμη και η, εξαιρετική μέχρι στιγμής, Γαλλία δυσκολεύτηκε για ένα ολόκληρο ημίχρονο απέναντι στη συμπαγή αμυντική λειτουργία της Σενεγάλης και στις γρήγορες αντεπιθέσεις της.

Σημαντικό ρόλο αναμένεται να παίξει ο Ιντρίσα Γκέι. Ο μέσος της Εβερτον ολοκλήρωσε τη φάση των ομίλων με 205 πάσες, 92% ευστοχία σε αυτές και συνολικά 39 κάθετες πάσες που διέσπασαν τις αντίπαλες γραμμές, περισσότερες από κάθε άλλον συμπαίκτη του. Μάλιστα, ήταν και πρώτος στη συγκεκριμένη κατηγορία στο πρόσφατο Κύπελλο Εθνών Αφρικής του 2025, με συνολικά 100 τέτοιες πάσες. Οριακά ανεκτό το line.

Από τους Βέλγους, η κυριότερη απειλή είναι ο Λεάντρο Τροσάρ δημιούργησε πέντε ευκαιρίες για τον Κέβιν Ντε Μπρόινε απέναντι στο Ιράν, τις περισσότερες που έχει δημιουργήσει ένας ποδοσφαιριστής για έναν συγκεκριμένο συμπαίκτη του σε αγώνα Μουντιάλ μετά τον Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ προς τον Μίχαελ Μπάλακ στο Γερμανία – Σουηδία το 2006.

Οι προσδοκίες και η απειλή

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ξανά στην εθνική τους ομάδα και η ομάδα του Μαουρίσιο Ποτσετίνο θέλει να ενισχύσει ακόμη περισσότερο το όνειρο μιας μεγάλης πορείας στο Μουντιάλ, αντιμετωπίζοντας τη Βοσνία στη φάση των «32».

🆚 Παράδοση: Αυτή θα είναι η τέταρτη συνάντηση των δύο ομάδων. Οι ΗΠΑ παραμένουν αήττητες στις τρεις προηγούμενες (2 νίκες, 1 ισοπαλία), όλες σε φιλικές αναμετρήσεις από το 2013 έως το 2021.

  • Οι Αμερικανοί μετρούν 10 διαδοχικές ήττες από αντιπάλους της ευρωπαϊκής ζώνης, ενώ η τελευταία τους νίκη σε Μουντιάλ απέναντι σε ευρωπαϊκή χώρα καταγράφηκε πριν από 24 χρόνια (3-2 την Πορτογαλία σε ματς ομίλου, στη Νότια Κορέα). Συνολικά στα Μουντιάλ είναι στο 1-7-13 ενώ αγνοούν τη νίκη στα τελευταία 13 (6 ισοπαλίες, 7 ήττες).
  • Η Βοσνία έχει αντιμετωπίσει 10 φορές ομάδες από τη Βόρεια Αμερική και έχει πετύχει μόνο μια νίκη (1-4-5), σκοράροντας μόλις 7 φορές.

🇺🇸 Λίγο πριν από την πρεμιέρα απέναντι στην Παραγουάη, στις ΗΠΑ επικρατούσε έντονη ανησυχία για το ενδεχόμενο μιας αποτυχημένης διοργάνωσης μπροστά στο κοινό τους. Ωστόσο, οι φόβοι διαλύθηκαν γρήγορα. Η ομάδα όχι μόνο άντεξε στην πίεση, αλλά πραγματοποίησε ίσως την καλύτερη εμφάνιση της εποχής Ποσετίνο. Ακολούθησε το 2-0 επί της μαχητικής Αυστραλίας, αποτέλεσμα που εξασφάλισε την πρώτη θέση στον 4ο όμιλο πριν από την τελευταία αγωνιστική. Έτσι, ο Αργεντινός τεχνικός προχώρησε σε εκτεταμένο rotation στην ήττα από την Τουρκία, ώστε να ξεκουράσει τους βασικούς του ενόψει των νοκ άουτ.

Πλέον, οι Αμερικανοί καλούνται να ξεπεράσουν το εμπόδιο μιας ευρωπαϊκής ομάδας, κάτι που παραδοσιακά τους δυσκολεύει. Οι ΗΠΑ τερμάτισαν πρώτες στον όμιλό τους χωρίς τον μεγάλο τους ηγέτη σε πλήρη δράση. Ο Κρίστιαν Πούλισικ ξεπέρασε τον μικροτραυματισμό στη γάμπα που υπέστη απέναντι στην Παραγουάη και αναμένεται να επιστρέψει στο βασικό σχήμα. Η ικανότητά του να μεταφέρει την μπάλα και να δημιουργεί ρήγματα αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο απέναντι στη σφιχτή άμυνα της Βοσνίας.

Ο Μπερχάλτερ διεκδικεί θέση μετά την εξαιρετική εμφάνισή του απέναντι στην Τουρκία, όμως όλα δείχνουν πως οι Άνταμς, Τίλμαν και ΜακΚένι θα αποτελέσουν ξανά την τριάδα του κέντρου.

🔢 Stat attack 🇺🇸

  • Οι ΗΠΑ έχουν ήδη πετύχει 8 γκολ, στην καλύτερη επιθετική επίδοση στην ιστορία τους σε μία τελική φάση Μουντιάλ, μπροστά από τα 7 γκολ του 1930 και του 2002.
  • Οι ΗΠΑ έχουν ηττηθεί στα 7 από τα 8 παιχνίδια νοκ άουτ που έχουν δώσει σε Μουντιάλ, δεχόμενες συνολικά 22 γκολ. Μόνη τους νίκη το 2002 στους «16» με 2-0 επί του Μεξικού.
  • Αν ο Φολαρίν Μπαλογκούν θα γίνει μόλις ο τρίτος Αμερικανός με τουλάχιστον τρία γκολ σε μία διοργάνωση Μουντιάλ, μετά τον Μπερτ Πάτενοντ (1930) και τον Λάντον Ντόνοβαν (2010).

🇧🇦 Η Βοσνία συμμετέχει για πρώτη φορά στην ιστορία της σε νοκ άουτ φάση Μουντιάλ. Η πρόκριση ήρθε ως μία από τις καλύτερες τρίτες ομάδες, όμως οι εμφανίσεις της δεν ήταν ιδιαίτερα πειστικές. Απέναντι στο Κατάρ επικράτησε με 3-1, δημιουργώντας μόλις 0,68 xGoals. Είχαν προηγηθεί η ισοπαλία 1-1 με τον Καναδά και η βαριά ήττα με 4-1 από την Ελβετία.

Μπορεί να μην ανήκει στην ελίτ, όμως διαθέτει δυνατή, σκληρή και ιδιαίτερα επικίνδυνη ομάδα στις στατικές φάσεις. Με ηγέτη τον πολύπειρο Έντιν Τζέκο και ποιοτικούς ακραίους, η μεγάλη απειλή των Βόσνιων είναι τα κόρνερ. Έχουν ήδη πετύχει 3 γκολ από εκτελέσεις κόρνερ, επίδοση που αποτελεί την κορυφαία σε ένα Μουντιάλ μετά τα 4 γκολ της Αγγλίας από κόρνερ το 2018.

Στην κορυφή της επίθεσης αναμένεται να αγωνιστούν οι Έντιν Τζέκο και Έρμεντιν Ντεμίροβιτς, ενώ ο Τάρικ Μουχαρέμοβιτς επιστρέφει στο κέντρο της άμυνας μετά την τιμωρία μίας αγωνιστικής που εξέτισε, λόγω της αποβολής του απέναντι στην Ελβετία. Ο Έρμιν Μάχμιτς διεκδικεί θέση στο αρχικό σχήμα, έχοντας σκοράρει και στις δύο συμμετοχές του ως αλλαγή, αξιοποιώντας και τις δύο τελικές προσπάθειές του.

🔢 Stat attack 🇧🇦

  • Αυτή θα είναι η πρώτη συμμετοχή της Βοσνίας σε νοκ άουτ φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η τελευταία ευρωπαϊκή ομάδα που προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της από τους ομίλους ήταν η Ελλάδα το 2014, όταν αποκλείστηκε στη συνέχεια στα πέναλτι από την Κόστα Ρίκα στους «16».
  • Η Βοσνία σκόραρε και στα 10 παιχνίδια της στα προκριματικά, χάνοντας μόνο από την Αυστρία, και το σερί συνεχίστηκε και στα 3 επίσημα στο φετινό Μουντιάλ.
  • Η Βοσνία δεν έχει κρατήσει ποτέ ανέπαφη την εστία της σε 6 αγώνες Παγκοσμίου Κυπέλλου, το μεγαλύτερο αρνητικό σερί στην ιστορία της διοργάνωσης για ομάδα χωρίς «clean sheet». Καμία ομάδα στην ιστορία της διοργάνωσης δεν έδωσε περισσότερα ματς χωρίς να κρατήσει το μηδέν.
  • Ο 18χρονος Βόσνιος Κερίμ Αλαϊμπέγκοβιτς, που έγινε ο όγδοος νεότερος σκόρερ στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων με το γκολ που σημείωσε απέναντι στο Κατάρ.

▶️ Στοιχηματικά, έχω την αίσθηση ότι ξεκινά από αμφίτερμα το ματς, παρά την κρισιμότητά του. Οι Βόσνιοι σκοράρουν επί 13 σερί επίσημα, ποιότητα έχουν, κλάση έχουν, οι Αμερικάνοι έχουν καλή ομάδα αλλά δεν την έχω δει σε δύσκολο όπως το αποψινό, για να κρίνω πιο safe. Καμία σχέση με την πραγματικότητα το 1.45 του άσου. Πρώτη επιλογή το Χ2 που τριπλασιάζει, μαζί με αμφίτερμα… εκτοξεύεται.

Στα φάουλ των Βόσνιων το line (14) είναι υψηλό διότι βγαίνει από τον μέσο όρο τους, και οι ΗΠΑ κάτω από 12 δεν κάνουν, άρα με το 26 μάλλον είμαστε ΟΚ.

Το μεγάλο όπλο της Βοσνίας, είναι η δύναμη στον αέρα: διαθέτει την ψηλότερη ομάδα του τουρνουά, με μέσο ύψος 1,86 μ., και έχει ήδη πετύχει 3 γκολ από εκτελέσεις κόρνερ. Περισσότερα είχε σημειώσει τελευταία φορά μόνο η Αγγλία το 2018, με 4. Το γκολ με κεφαλιά, στο ματς, γενικά, δεν είναι κακό.

Και κάτι ακόμη: στον όμιλο οι ΗΠΑ έγιναν η πρώτη ομάδα στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων που ευνοείται από αυτογκόλ σε δύο διαδοχικούς αγώνες. Έχουν πλέον ευνοηθεί από 4 αυτογκόλ στην ιστορία τους στα Παγκόσμια Κύπελλα, όσες φορές και οι Γερμανία και Ιταλία, με μοναδική χώρα που έχει περισσότερα να είναι η Γαλλία με 6. Και αυτογκόλ είχε μπει και σε ματς της Βοσνίας (με το Κατάρ)! Ζαριά… Άλλωστε έχουν σημειωθεί ήδη 12 αυτογκόλ στο φετινό Μουντιάλ, όχι και λίγα.

___

Με βρίσκετε και στη δωρεάν κοινότητα για στοίχημα: group Μπόζιο στοίχημα, ομαδική στο messenger, στο κανάλι του NBozionelos Telegram, στο chat του Viber και σε κανάλι αποκλειστικά για Μουντιάλ!

Top 3 Προσφορές*

Ξεκίνησε το στοιχηματογραφίζειν (sic) από την... προηγούμενη χιλιετία, εν έτει 1999, όταν υπήρχαν μονάχα 3άδες και κουπόνια, γράφοντας τούρκικο πρωτάθλημα σε εποχές με dial up διαδίκτυο και τα νέα έρχονταν με… φαξ στο θρυλικό «Προγνωσπόρ». Πέρασαν πάνω από δυόμισι δεκαετίες και σε αυτό το διάστημα ωρίμασε ως άνθρωπος, ως άντρας, έκανε οικογένεια, πέρασε από πολλά ΜΜΕ ως δημοσιογράφος (το πλούσιο αρχείο του μπορείτε να το απολαύσετε στο nbozionelos.gr) και συνεχίζει με όρεξη… 25χρονου. Άλλωστε το στοίχημα θέλει μελέτη, παρακολούθηση (όχι με Predator, την άλλη) και έμπνευση. Εξ ου και έχει περάσει από όλα τα μεγάλα «μαγαζιά» της πιάτσας, από «Το στοίχημα» και το Matchmoney ως την KingBet και το Foxbet. Κυνηγά πολύ τα αουτσάιντερ αλλά και τρομερά ειδικά που βρίσκει. θα δείτε από φάουλ και πλάγια ως κατοχή μπάλας. Με στόχο, στο τέλος κάθε σεζόν, η σούμα να είναι πράσινη όπως τα αθλητικά και πολιτικά του πιστεύω. Ο ήλιος μπορεί να μην πρασινίσει σύντομα πάλι αλλά ο Μποζιονέλος εύκολα...