Το double του Αντονέλι σε υψηλές αποδόσεις!

Το double του Αντονέλι σε υψηλές αποδόσεις!
Κάντε το BetMarket.gr προτιμώμενη πηγή

Προγνωστικά Formula 1 (19/07/2026) – BELGIAN GRAND PRIX 2026

Η Formula 1 επιστρέφει στο Spa-Francorchamps και το αγωνιστικό διήμερο μάς έχει δώσει έναν ξεκάθαρο πρωταγωνιστή. Ο Kimi Antonelli ήταν ο οδηγός που ένωσε ταχύτητα κατατακτηρίων και αγωνιστικό ρυθμό, όμως πίσω από το μεγάλο φαβορί υπάρχουν δύο ενδιαφέροντα σενάρια για την αγορά του ταχύτερου γύρου.

ΣΤΟΙΧΗΜΑ FORMULA 1 – BELGIAN GRAND PRIX 2026

ΣΤΟΙΧΗΜΑ FORMULA 1 – BELGIAN GRAND PRIX 2026
Kimi Antonelli νικητής και ταχύτερος γύρος (20 μονάδες)

Oscar Piastri ταχύτερος γύρος (5 μονάδες)

Isack Hadjar ταχύτερος γύρος (5 μονάδες)

Circuit de Spa-Francorchamps

Το Spa-Francorchamps είναι η μεγαλύτερη πίστα του φετινού προγράμματος, με μήκος 7,004 χιλιομέτρων, 19 στροφές και αγώνα 44 γύρων. Το πρώτο και το τρίτο κομμάτι απαιτούν χαμηλή αντίσταση για υψηλή τελική ταχύτητα, ενώ το μεσαίο μέρος χρειάζεται σταθερότητα και κάθετη δύναμη στις γρήγορες καμπές.

Η φθορά των ελαστικών είναι σημαντική, αλλά η αντοχή των σημερινών γομών εξακολουθεί να καθιστά πιθανή τη στρατηγική ενός pit stop. Το Safety Car έχει εμφανιστεί περίπου στο 61% των αγώνων του Spa από το 1993, στοιχείο που μπορεί να αλλάξει εντελώς τα παράθυρα των αλλαγών.

ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ

Ο Max Verstappen άρχισε το διήμερο στην κορυφή, γράφοντας 1:47.070 στις πρώτες ελεύθερες δοκιμές. Ακολούθησαν οι Hamilton και Leclerc, με τον Hadjar τέταρτο και τον Piastri πέμπτο. Ο Antonelli ήταν έκτος, παραπονέθηκε ότι το μονοθέσιο ήταν νευρικό, αλλά η Mercedes επικεντρώθηκε νωρίς στις προσομοιώσεις αγώνα.

Από τη δεύτερη περίοδο η εικόνα άλλαξε. Ο Antonelli πέρασε πρώτος με 1:45.944, αφήνοντας τον Norris στα 0,190 δευτερόλεπτα και τον Verstappen στα 0,472. Ο Hadjar ήταν πέμπτος, ενώ ο Piastri περιορίστηκε από διαρροή στο υδραυλικό σύστημα και έχασε περίπου 20 λεπτά δράσης. Στην τρίτη περίοδο ο Antonelli παρέμεινε στην κορυφή, μπροστά από Norris και Verstappen, επιβεβαιώνοντας ότι η ταχύτητα της Παρασκευής δεν ήταν συγκυριακή.

Στα διορθωμένα δεδομένα των long runs, ο Antonelli εμφανίστηκε περίπου 0,29 δευτερόλεπτα ανά γύρο ταχύτερος από τον Verstappen. Ακόμη πιο σημαντική ήταν η διαφορά στη φθορά: 0,078 δευτερόλεπτα ανά γύρο για τον Antonelli, έναντι 0,227 για τον Ολλανδό σε αντίστοιχο stint οκτώ γύρων.

Το δείγμα, πάντως, δεν ήταν ολοκληρωμένο λόγω των κόκκινων σημαιών. Ο Piastri κατέγραψε μέσο χρόνο 1:50.665 σε πέντε γύρους με τη μεσαία γόμα, τον καλύτερο από τα διαθέσιμα δικά του περάσματα, όμως υπάρχουν ενδείξεις ότι το stint έγινε με χαμηλότερο φορτίο καυσίμου. Άρα αποτελεί καλό στοιχείο για τον ταχύτερο γύρο, όχι απόδειξη ότι είχε τον καλύτερο συνολικό ρυθμό αγώνα.

Προκριματικά

Ο Antonelli ολοκλήρωσε την κυριαρχία του με pole position και χρόνο 1:44.361. Άφησε τον Verstappen 0,317 δευτερόλεπτα πίσω, παρότι ο οδηγός της Red Bull αξιοποίησε έντονο slipstream από τον Hadjar στην τελευταία του προσπάθεια.

Ο Russell ξεκινά τρίτος, μπροστά από Leclerc και Hamilton, ενώ ο Piastri ανεβαίνει στην έκτη θέση. Ο Norris υποχωρεί στη 13η λόγω ποινής δέκα θέσεων. Ο Hadjar, παρότι έφτασε στο Q3 και κατέλαβε τη δέκατη θέση στις κατατακτήριες, θα εκκινήσει 21ος μετά τη συνολική ποινή 30 θέσεων για αλλαγές εξαρτημάτων της μονάδας ισχύος.

Το κρίσιμο σημείο για τον Antonelli θα είναι η πρώτη διαδρομή από την Eau Rouge προς τη Les Combes. Ο Verstappen θα έχει slipstream στη μεγάλη ευθεία. Αν ο Ιταλός διατηρήσει την πρώτη θέση μετά τον αρχικό γύρο, ο ρυθμός και η καλύτερη διαχείριση ελαστικών τού δίνουν τη δυνατότητα να ελέγξει τον αγώνα.

Προγνωστικά Formula 1 (19/07/2026)

Δεν γίνεται να αφήσουμε εκτός τον οδηγό που έδειξε πιο ολοκληρωμένος από όλους. Ο Antonelli ήταν πρώτος στις δύο τελευταίες περιόδους δοκιμών, πήρε καθαρά την pole και παρουσίασε τον καλύτερο συνδυασμό αγωνιστικού ρυθμού και περιορισμένης φθοράς. Το σενάριο είναι ξεκάθαρο: κρατά την πρωτοπορία στην εκκίνηση, ελέγχει τη διαφορά και επιτίθεται στον ταχύτερο γύρο προς το τέλος με ελαφρύ μονοθέσιο. Δεν είναι εύκολο στοίχημα, επειδή απαιτεί να επαληθευτούν δύο αγορές, αλλά τα στοιχεία δικαιολογούν την επιλογή. Στα 2,30 το να κερδίσει τον αγώνα και να γράψει τον ταχύτερο γύρο.Στα 2,33 ήταν η εκτίμηση μου, συνεπώς δεν έχω κάποια στοιχηματική αξία αλλά έχω το πιο πιθανό σενάριο και θα το επιλέξω.

Ο Piastri ξεκινά έκτος και έχει αρκετά γρήγορο μονοθέσιο ώστε να κινηθεί κοντά στους πρωτοπόρους, χωρίς να είναι υποχρεωμένος να αντιγράψει τη στρατηγική τους. Στα long runs με τη μεσαία γόμα κατέγραψε εξαιρετικό μέσο χρόνο, παρότι το δείγμα ήταν μικρό και πιθανότατα επηρεασμένο από χαμηλότερο φορτίο καυσίμου.

Η θέση εκκίνησης μπορεί να οδηγήσει τη McLaren σε μεταγενέστερο pit stop ή σε δεύτερη αλλαγή, εφόσον δημιουργηθεί δωρεάν παράθυρο μετά από Safety Car. Με φρέσκα ελαστικά και καθαρό δρόμο, ο Piastri διαθέτει την ταχύτητα για έναν πολύ γρήγορο γύρο. Θεωρώ πως υπάρχει μια καλή αξία στο 17,00και γι’ αυτό τον βάζω στα προγνωστικά του αγώνα.

Ο Hadjar θα εκκινήσει από την προτελευταία σειρά, όμως η πραγματική του ταχύτητα ήταν πολύ καλύτερη από τη θέση εκκίνησης. Μπήκε στο Q3, ήταν τέταρτος στις πρώτες δοκιμές και στην αρχική προσπάθεια της δεύτερης περιόδου με τη μεσαία γόμα βρέθηκε μόλις 0,011 δευτερόλεπτα πίσω από τον Antonelli.

Από την 21η θέση δεν έχει λόγο να ακολουθήσει συμβατική στρατηγική. Μπορεί να τραβήξει περισσότερο το πρώτο stint, να βάλει μαλακή γόμα προς το τέλος ή να πραγματοποιήσει ένα επιπλέον pit stop εφόσον δεν κινδυνεύει να χάσει θέση. Αυτό ακριβώς είναι το σενάριο που ψάχνουμε στην αγορά του ταχύτερου γύρου. Μου αρέσει το 41,00 στην απόδοση του  και το σενάριο να έχει έναν πολύ καλό αγώνα με την δική του στρατηγική.

 *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις