Με Αντονέλι και Λεκλέρ στο Grand Prix της Ουγγαρίας

Με Αντονέλι και Λεκλέρ στο Grand Prix της Ουγγαρίας
Κάντε το BetMarket.gr προτιμώμενη πηγή

Προγνωστικά Formula 1 (26/07/2026) – HUNGARIAN GRAND PRIX 2026

Στο Βελγικό Grand Prix διαβάσαμε σωστά την ανωτερότητα του Kimi Antonelli, ο οποίος πήρε τη νίκη, όμως η βασική μας επιλογή απαιτούσε να γράψει και τον ταχύτερο γύρο. Εκεί επικράτησε ο Lando Norris, ενώ δεν επιβεβαιώθηκαν ούτε οι επιλογές των Oscar Piastri και Isack Hadjar. Συνεχίζουμε με τον αγώνα στην Ουγγαρία.

ΣΤΟΙΧΗΜΑ FORMULA 1 – HUNGARIAN GRAND PRIX 2026

ΣΤΟΙΧΗΜΑ FORMULA 1 – HUNGARIAN GRAND PRIX 2026
Charles Leclerc, ταχύτερος γύρος (20 μονάδες)

Kimi Antonelli, ταχύτερος γύρος (20 μονάδες)

Hungaroring

Το Hungaroring, μια πίστα μήκους 4.381 χιλιομέτρων και 70 γύρων, αποτελεί μια από τις πιο απαιτητικές πίστες του ημερολογίου. Ο σχεδιασμός του θυμίζει έντονα πίστα καρτ λόγω της απουσίας μεγάλων ευθειών και των συνεχόμενων στροφών. Αυτό σημαίνει ότι οι ομάδες επιλέγουν στήσιμο με μέγιστη κάθετη δύναμη – παρόμοια με του Μονακό. Το προσπέρασμα είναι εξαιρετικά δύσκολο, γι’ αυό και έχουμε 40% νίκη από τον κάτοχο της pole position, συνέπως η καλή θέση εκκίνησης και η στρατηγική των pit stops είναι απόλυτα κρίσιμα στοιχεία. Η ζέστη του Αυγούστου καταπονεί συνήθως σε ακραίο βαθμό τα ελαστικά.

Δοκιμαστικά

Η Ferrari ξεκίνησε εξαιρετικά το τριήμερο. Ο Charles Leclerc ήταν πρώτος στο FP1 με χρόνο 1:19.075 και διαφορά σχεδόν μισού δευτερολέπτου από τον Max Verstappen.

Στο FP2 ο Lewis Hamilton πέρασε πρώτος με 1:18.729, με τον Leclerc δεύτερο στα 0,148 δευτερόλεπτα. Ο Antonelli έμεινε μόλις 13ος στη δοκιμή χαμηλού καυσίμου, όμως αυτή η θέση δεν αποτύπωσε τον πραγματικό του ρυθμό, καθώς η προσπάθειά του επηρεάστηκε από κόκκινη σημαία και λάθος στον γρήγορο γύρο.

Εδώ χρειάζεται μία σημαντική διόρθωση σε σχέση με την πρώτη εικόνα των long runs. Ο Leclerc είχε πράγματι πολύ γρήγορα περάσματα με τα soft, αλλά η προσαρμοσμένη ανάλυση με βάση καύσιμο, γόμα και διάρκεια stint έβγαλε πρώτο τον Antonelli. Ο Ιταλός υπολογίστηκε περίπου 0,46 δευτερόλεπτα ανά γύρο ταχύτερος από τον Leclerc, του οποίου η προσομοίωση είχε μεγαλύτερες διακυμάνσεις.

Στο FP3 ο Norris ήταν πρώτος, ο Hamilton 2ος, αλλά ο Antonelli βρέθηκε μόλις 0,129 δευτερόλεπτα πίσω από τον Norris. Ο Leclerc ήταν τέταρτος, στα 0,352 δευτερόλεπτα, επιβεβαιώνοντας πως η Ferrari έχει ταχύτητα, χωρίς όμως να κυριαρχεί με τον τρόπο που έδειξε το FP1.

Προκριματικά

Ο Norris πήρε την pole position με 1:17.207, μόλις 0,012 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Hamilton. Ο Leclerc έγραψε τον τρίτο καλύτερο χρόνο και ο Antonelli τον τέταρτο, όμως οι ποινές άλλαξαν τη σειρά εκκίνησης. Ο Hamilton υποχώρησε τρεις θέσεις επειδή παρεμπόδισε τον Piastri, ενώ αντίστοιχη ποινή επιβλήθηκε στον Antonelli για παράβαση υπό κίτρινη σημαία. Έτσι, ο Leclerc εκκινεί από τη δεύτερη θέση και ο Antonelli από την έβδομη.

Προγνωστικά Formula 1 (26/07/2026)

Η Ferrari έχει αγωνιστικό ρυθμό και ο Leclerc έδειξε από το FP1 ότι αισθάνεται άνετα στο Hungaroring. Επιπλέον, η Ferrari χρησιμοποίησε medium στο Q1, ενώ οι περισσότερες ομάδες δούλεψαν αποκλειστικά με soft, περιορίζοντας τη φθορά των μαλακών ελαστικών της στις κατατακτήριες.

Το πρόβλημα είναι ότι ο Leclerc ξεκινά δεύτερος και αναμένεται να βρεθεί στη μάχη της νίκης. Για να γράψει ταχύτερο γύρο, πιθανότατα θα χρειαστεί είτε να δημιουργήσει μεγάλο κενό είτε να βρεθεί εκτός διεκδίκησης και να κάνει επιπλέον στάση. Επίσης, δεν έχει ακόμη ταχύτερο γύρο στους πρώτους δέκα αγώνες της σεζόν. Ωστόσο το 5,00 στην απόδοση του για να γράψει τον ταχύτερο γύρο μας επιτρέπει να δούμε με άλλο μάτι την ταχύτητα της Ferrari.

Ο Antonelli είχε τον καλύτερο προσαρμοσμένο αγωνιστικό ρυθμό στο FP2, ήταν τρίτος στο FP3 και έχει ήδη σημειώσει έξι ταχύτερους γύρους στους πρώτους δέκα αγώνες της σεζόν. Είναι μακράν ο πιο αποτελεσματικός οδηγός στη συγκεκριμένη αγορά και το 5,00 στην απόδοση του μας καλύπτει απόλυτα. Δεν είναι για πάνω από 3,47 αυτό το σημείο με βάση τις εκτιμήσεις μας.

Η έβδομη θέση εκκίνησης περιλαμβάνει περισσότερο traffic και μεγαλύτερο κίνδυνο επαφής, αλλά ταυτόχρονα αυξάνει τις πιθανότητες εναλλακτικής στρατηγικής. Αν ο Antonelli μείνει πίσω από κάποιο πιο αργό μονοθέσιο ή χάσει την επαφή με το βάθρο, η Mercedes θα έχει ισχυρότερο λόγο να τον βάλει για φρέσκα soft στα τελευταία περάσματα.