stoiximan logo
  • Συμβουλες Στοιχημα

    • Μην ξεπερνάτε το μπάτζετ σας
    • Μην παρασύρεστε όταν κερδίζετε ή όταν χάνετε
    • Μην παίζετε μεθυσμένοι
    • Ορίστε μια κάβα παιχνιδιού και ποντάρετε το 5% κάθε φορά που επιλέγετε να παίξετε (διαχείριση κάβας)
    • Διεκδικήστε τις προσφορές* από τις στοιχηματικές εταιρίες που τις προσφέρουν
    • Μην ακούτε για "σίγουρα". "Σίγουρα" είναι μόνο τα χθεσινά
Η ιστορία των Μουντιάλ: Ρωσία 2018

Η ιστορία των Μουντιάλ: Ρωσία 2018

Μετά το Μουντιάλ του 2014 στη Βραζιλία, ακολούθησε αυτό του 2018 το οποίο επέστρεψε σε Ευρωπαϊκό έδαφος έπειτα από 12 χρόνια (Γερμανία) καθώς διεξήχθη στην Ρωσία.

Ρωσία 2018

Για 11η φορά Παγκόσμιο Κύπελλο διεξήχθη στην Ευρώπη και πρώτη στην Ανατολική της πλευρά. Το Μουντιάλ του 2018 αποτελεί το πιο ακριβό μέχρι και σήμερα, αφού συνολικά δαπανήθηκαν πάνω από 14,2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Αυτό που έκλεψε την παράσταση όμως ήταν το VAR, καθώς χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Έτσι οι διαιτητές θα μπορούσαν να αλλάξουν την απόφαση τους μέσω της χρήσης του βίντεο και να παίξει σημαντικό ρόλο στην έκβαση ενός παιχνιδιού. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να έχουμε ρεκόρ σε πέναλτι (29 συνολικά), με το προηγούμενο να είναι το μακρινό 2002 (18).

Ο πρώτος αγώνας στον οποίο το VAR επηρέασε το αποτέλεσμα μιας απόφασης ήταν στο Γαλλία – Αυστραλία, όπου οι «Τρικολόρ» κέρδισαν πέναλτι με τη βοήθεια του.

Ένα από τα αποτελέσματα της χρήσης του VAR ήταν ότι ο μέσος όρος των γκολ αυξήθηκε και ήταν αρκετά υψηλότερος από τα Μουντιάλ του 2006 και του 2010, όχι όμως από αυτό του 2014.

Τρόπος διεξαγωγής

Ο τρόπος διεξαγωγής ήταν ακριβώς ο ίδιος με του προηγούμενου Μουντιάλ (2014), δηλαδή 8 όμιλοι από τους οποίους περνούσαν οι 2 πρώτοι και στην συνέχεια τα νοκ άουτ (16, προημιτελικά, ημιτελικά, τελικός). Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν σε 11 διαφορετικές πόλεις και 12 γήπεδα.

Στη φάση των ομίλων συνολικά έλαβαν μέρος 32 χώρες, από τις οποίες οι 31 προέκυψαν μέσω των προκριματικών. Η Ρωσία ως διοργανώτρια αρχή συμμετείχε άνευ αγώνων. Από τις 32 ομάδες, οι 20 είχαν επίσης εμφανιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014, ενώ την παρθενική τους συμμετοχή έκαναν τόσο ο Παναμάς όσο και η Ισλανδία.

Η διοργάνωση (φάση των ομίλων και «16»)

Η διοργανώτρια χώρα Ρωσία – με καλύτερη επίδοση την τέταρτη θέση στο Μουντιάλ του 1966 – ήταν η ομάδα με την χαμηλότερη βαθμολογία από την FIFA. Παρόλα αυτά ξεκίνησε εντυπωσιακά το ταξίδι της, καθώς κέρδισε με 5-0 την Σαουδική Αραβία στην αναμέτρηση που άνοιξε την αυλαία του Μουντιάλ 2018. Συνέχισε την ξέφρενη πορεία της κερδίζοντας και την Αίγυπτο του Σαλάχ, αλλά στον τελευταίο αγώνα των ομίλων γνώρισε βαριά ήττα από την Ουρουγουάη με 3-0. Πάντως αμφότερες πέρασαν στην επόμενη φάση.

Κάποια από τα φαβορί αντιμετώπισαν προβλήματα στη φάση των ομίλων. Στο δεύτερο όμιλο Ισπανία και Πορτογαλία δεν μπορούσαν να είναι σίγουρες για την πρόκριση τους στα νοκ αουτ, μέχρι να πραγματοποιηθεί και η τελευταία αναμέτρηση. Επίσης, η Αργεντινή του Μέσι τα… σκουρόφερε αλλά κατάφερε να τσεκάρει εισιτήριο για τους «16» απέναντι στη σκληροτράχηλη Νιγηρία. Αντίθετα η προηγούμενη Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, Γερμανία αποκλείστηκε στη φάση των ομίλων για πρώτη φορά μετά το 1938!

Στη φάση των «16» οι Ρώσοι ξεπέρασαν το εμπόδιο της Ισπανίας στα πέναλτι, αλλά αποκλείστηκαν από τους Κροάτες στους «8» με τον ίδιο ακριβώς τρόπο! Παρόμοια κατάσταση και για τους Άγγλους, οι οποίοι έκαμψαν την αντίσταση της Κολομβίας μέσω της ψυχοφθόρου διαδικασίας για πρώτη φορά σε Παγκόσμιο Κύπελλο!

Εκεί, το Βέλγιο σε ένα μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία των Μουντιάλ γύρισε το εις βάρος του 0-2 σε 3-2 απέναντι στην Ιαπωνία!

Η Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος αποκλείστηκε από την Ουρουγουάη με 2-1, με τη «Λα Σελέστε» να έχει για μεγάλο πρωταγωνιστή των Έντισον Καβάνι, ο οποίος πέτυχε και τα δύο τέρματα.

Τέλος, έπειτα από ένα εξαιρετικό ματς η Γαλλία κέρδισε με 4-3 την Αργεντινή του Μέσι και εκεί άρχισε να δείχνει ότι έπεται και… συνέχεια!

Προημιτελικά – Ημιτελικός

Στα προημιτελικά ήταν η σειρά της Βραζιλίας να πέσει για ακόμα μία φορά θύμα έκπληξης, καθώς παρά το γεγονός ότι ήταν ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του Μουντιάλ 2018 γνώρισε την ήττα με 2-1 από το Βέλγιο. Πέρα από τον αποκλεισμό, ο Νεϊμάρ ήταν ένας από τους αρνητικούς πρωταγωνιστές των Βραζιλιάνων, αφού το «θέατρο» που έκανε εντός γηπέδου (14 λεπτά στο χορτάρι ως τραυματίας στα πρώτα 4 ματς), προκάλεσε αυστηρή κριτική από τα social media.

Στα ημιτελικά η Γαλλία με δυσκολία κέρδισε 1-0 το Βέλγιο, ενώ η Κροατία επικράτησε με 2-1 της Αγγλίας στην παράταση. Κάπως έτσι τα «Λιοντάρια» έφτασαν για ακόμα μία φορά πολύ κοντά στην πηγή αλλά νερό… δεν ήπιαν!

Τελικός

Στον τελικό η Γαλλία τέθηκε αντιμέτωπη με την Κροατία και η παρέα του Μόντριτς θα μπορούσε να γίνει ακόμα μία Εθνική που κατέκτησε για πρώτη φορά το Παγκόσμιο Κύπελλο. Βέβαια, ο Εμπαπέ (αναδείχθηκε ο πολυτιμότερος νέος παίκτης του Μουντιάλ) είχε άλλη άποψη και μάλιστα ήταν αυτός που σκόραρε και το τελικό 4-2 για τους «Τρικολόρ», οι οποίοι επέστρεψαν στον θρόνο έπειτα από 20 χρόνια.

Αξίζει να αναφέρουμε εδώ, πως στον τελικό της Ρωσίας σημειώθηκαν τα περισσότερα γκολ (6) που έχουμε δει σε Μουντιάλ από το μακρινό 1958 (Βραζιλία-Σουηδία 5-2).

Η στιγμή του Μουντιάλ

Στιγμή του Μουντιάλ ο τεχνικός της Αγγλίας, Σάουθγκεϊτ, ο οποίος οδήγησε τα «Λιοντάρια» μέχρι την ημιτελική φάση φορώντας διαρκώς ένα… γιλέκο! Μάλιστα η Βρετανική εταιρία Marks & Spencer (ο επίσημος πάροχος κουστουμιών της Εθνικής Αγγλίας), ανέφερε χαρακτηριστικά πως οι πωλήσεις της σε γιλέκα είχαν μια αύξηση της τάξεως του 35% μέχρι τους «4» της διοργάνωσης.

Επίσης, η πλατφόρμα αναζήτησης Lyst είπε στο Harper’s Bazaar ότι οι αναζητήσεις για γιλέκο αυξήθηκαν κατά 41% από την έναρξη του Μουντιάλ ως τους προημιτελικούς. Όταν δε η Αγγλία επικράτησε της Κολομβίας στα πέναλτι, κάποιος έψαχνε για γιλέκο ανά 12 λεπτά!

Μπορεί λοιπόν να μην οδήγησε την Αγγλία στην κατάκτηση του πολυπόθητου Μουντιάλ 2018, αλλά ο Σάουθγκεϊτ ήταν ένα «tour de force» στη Ρωσία!

Η ιστορία των Μουντιάλ στο BetMarket.gr

Share Διαβαστε επισης